Secretul sănătății și longevității: alcalinizarea organismului

Apa alcalină este opusul apei acide și are un nivel de pH mai ridicat decât apa simplă.

Afirmațiile referitoare la diversele sale beneficii pentru sănătate au contribuit la creșterea popularității dietelor alcaline și a vânzărilor de aparate care alcalinizează apa. Ionizatoarele sunt un exemplu al acestor produse, ele putând costa peste o mie de euro.

Ce este apa alcalină?


PH-ul apei este neutru, în jurul valorii de pH 7. Produsele chimice și gazele pot schimba acest număr și pot face apa mai acidă sau mai alcalină.

PH-ul apei de ploaie este puțin sub neutru, deoarece conține dioxid de carbon din aer, iar acest lucru crește aciditatea.

Substanțele acide au un pH sub 7, până la zero. PH-ul oțetului este în jur de pH 3, sucul de lămâie în jurul valorii de pH 2 și acidul bateriei în jurul valorii de pH 1.

Substanțele alcaline au un pH de până la 14. PH-ul bicarbonatului de sodiu este cuprins între pH 8 și 9, iar laptele de magneziu este între pH 10 și 11.

Apa poate avea un pH ridicat sau scăzut, dar dacă este prea mare sau prea mic, poate avea efecte adverse. Apa prea alcalină are un gust amar. Poate provoca depuneri pe conducte și pe aparatele electrocasnice. Apa foarte acidă poate coroda metalele sau chiar le poate dizolva.

Beneficiile pentru sanatate ale apei alcaline


Apa alcalină a devenit populară în ultimii ani datorită convingerii că poate avea beneficii pentru sănătate.

Sănătatea sistemului osos

S-au efectuat diverse cercetări cu privire la efectele aportului alcalin asupra oaselor. Unul dintre studii a arătat un efect asupra resorbției osoase. Resorbția osoasă este procesul prin care celulele osoase vechi sunt descompuse și înlocuite cu altele noi.

O resorbție osoasă redusă, combinată cu o densitate minerală mai mare rezultă o rezistență osoasă mai bună. Experții au ajuns la concluzia că apa minerală alcalină bogată în bicarbonat și calciu scade resorbția osoasă mai mult decât apa minerală acidă bogată în calciu. Totuși, efectul a fost unul mic.

Oamenii de știință au solicitat mai multe cercetări, pentru a vedea dacă beneficiul resorbției osoase reduse este pe termen lung și dacă ar putea îmbunătăți densitatea minerală osoasă.

Cancer

Unul din studiile efectuate asupra dietei alcaline, dar nu în mod specific asupra apei alcaline, a arătat ca aceasta poate spori acțiunea unora dintre medicamentele utilizate pentru tratarea cancerului.

Hiperaciditate

Hiperaciditatea este o problemă de sănătate ce provoacă disconfort la nivelul stomacului. Netratată, această afecțiune poate să conducă spre probleme mai grave de sănătate, precum ulcer, gastrită sau reflux gastroesofagian.

Cercetările au arătat că dieta cu apă alcalină ar putea merita studiată în continuare, ca supliment în alte tratamente pentru boala de reflux gastroesofagian. S-a descoperit că apa alcalină cu un pH de 8,8 oprește enzima responsabilă pentru boala de reflux gastroesofagian. De asemenea, a părut să reducă aciditatea stomacului.

Tensiune arterială și diabet

Oamenii de știință din Shanghai au descoperit că la 3 până la 6 luni de la consumul de apă alcalină, persoanele cu tensiune arterială ridicată, glicemie ridicată și lipide în sânge au avut măsuri mai mici în fiecare dintre acești factori.

În 2016, cercetătorii au demonstrat cum apa cu pH ridicat reduce vâscozitatea sângelui la 100 de adulți, după efectuarea exercițiilor fizice. Aceasta înseamnă că apa alcalină ar putea ajuta în cazul problemelor cardiovasculare cauzate de deshidratare.

Aportul zilnic recomandat

Nu există o cantitate recomandată care să îmbunătățească sănătatea, cu toate acestea, dacă dorești să consumi apă alcalină, începe cu un aport scăzut și crește cantitatea treptat. Acest lucru poate reduce efectele corozive ale apei puternic alcaline.


Ce este dieta alcalină?


Dieta alcalină, conform nutriționiștilor, este promovată pentru a corecta starea acidă pe care o creează dieta modernă. Include multe fructe și legume proaspete și un aport redus de proteine.

Marketingul dietei alcaline promovează nu numai o dietă, ci și vânzarea suplimentelor aferente și a aparatelor de alcalinizare prin aproape toate canalele, inclusiv site-uri web, cărți și videoclipuri.

Fructele și legumele, spun cercetătorii, pot îmbunătăți echilibrul dintre sodiu și potasiu, cu posibile beneficii pentru sănătatea oaselor și a mușchilor. Acest lucru ar putea ajuta la prevenirea hipertensiunii arteriale, accidentelor vasculare cerebrale și a altor boli cronice.

Copiii cu acidoză metabolică severă tind să aibă niveluri scăzute ale hormonilor de creștere, iar acest lucru duce la statură mică. O dietă alcalină poate ajuta la reducerea problemelor legate de hormonul de creștere scăzută, la cei sensibili.

De asemenea, dieta alcalină pare să crească nivelul magneziului în celule. Magneziul, la rândul său, ajută la activarea vitaminei D.

Aquarion Calivita este un filtru de apa ultraperformant care alcalinizeaza, oxigeneaza, ionizeaza si purifica apa de la robinet.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?