Cum să găseşti o nişa de piaţă profitabilă

Unele afaceri au succes, pe când altele nu. Hai sa vedem:

·        De ce se întâmplă acest lucru?

·       Ce au unele afaceri și altele nu au?

Afacerile de succes au două aspecte vitale pe care afacerile care nu au succes nu le au. Primul aspect se referă la înțelegerea psihologiei umane. Al doilea aspect se referă la o nișă de piață în care oamenii de afaceri de succes cred. Oamenii iau decizii pe baza emoțiilor. Toți dorim să arătăm bine și să ne simțim bine. Toți dorim să avem siguranță.

Afacerile care înțeleg psihicul omului creează o conexiune specială cu o nișă de piață. Piramida nevoilor lui Maslow explică motivațiile omului cu scopul de a rezolva o necesitate. Maslow spune că toate necesitățile omului se încadrează în cinci categorii. Necesitățile sunt fiziologice, de siguranță, sociale, de  stimă de sine și de autorealizare.

 

Exemple de nisa de piata

 

Iată câteva idei de nisa de piata pe care le-am identificat:

·        Apa este esențială pentru viața omului. Sunt multe idei care te ajută să vinzi oamenilor apa de băut pe care o doresc. Poți vinde produse de filtrare a apei, produse ionizate, sisteme de tratare a apei. Poți să îi înveți pe oameni să își filtreze singuri apă potabilă.

·        Un alt aspect important în viața omului este calitatea somnului. Mulți oameni trăiesc într-o permanentă stare de stres. Când ești stresat, somnul devine o adevărată problemă. Mulți oameni nu dorm bine pentru că au o saltea necorespunzătoare, lenjerie necorespunzătoare. Alții au nevoie de un supliment alimentar pentru a dormi bine. Ideile de nișă îi includ pe acești oameni care nu dorm bine  oferindu-le sfaturi despre cum pot să doarmă mai bine. Sau poți vinde produse pe această piață de nișă care îi ajută pe acești oameni să adoarmă mai repede și mai bine.

·        Așa cum apa este un produs important în viața noastră, este și aerul. De aerul pe care îl respirăm depinde viața noastră. Mulți oameni au astm, alergii și dificultăți de respirație.

Având în vedere aceste aspecte poți să vinzi aparate care îi ajută să respire mai bine și în același timp să doarmă mai bine noaptea, filtre de aer sau inhalatoare. Foarte multe persoane au probleme  cu alimentația.  Nu știu ce să consume ca să fie sănătoase sau ca să piardă din greutate.

Dacă acesta este domeniul care te interesează poți să scrii sau să vorbești despre diverse diete și despre importanța mișcării.

Cum poți să îi ajuți pe oamenii care au diabet sau artrită reumatoidă? Sunt foarte multe situații când afecțiunile apar din cauza unei alimentații necorespunzătoare. Poți să creezi un blog sau un conținut pe YouTube în care să vorbești despre necesitatea de a îmbunătăți sănătatea.

 Poți de asemenea să livrezi alimente sau să distribui medicamente sau poți să faci orice altceva care să îi ajute pe oameni să își îmbunătățească sănătatea și starea lor generală.

Acestea sunt doar câteva idei de nisa de piata. Există mult mai multe în funcție de toate nevoile din Piramida lui Maslow. Dacă îți dorești cu adevărat poți să le analizezi cu atenție pe toate și poți să găsești un domeniu în care excelezi și în care poți să obții un venit care să te satisfacă.

Doresc să precizez că dacă am menţionat nevoile oamenilor cum ar fi cele care sunt legate de sănătate, nu înseamnă că un comerciant trebuie să profite de vulnerabilitatea clientului şi de dorinţa acestuia de a-i fi mai bine.

În tot ce facem trebuie să ne păstrăm verticalitatea cu gândul că aşa cum sunt cei care au nevoie acum de noi, putem deveni şi noi într-o zi.

Succesul depinde mult şi de corectitudinea şi transparenţa omului.

 

Autor: Dan Paunescu www.afaceri.net

In paginile acestui site web veţi gasi Un Plan de Actiune Complet care va va ghida, pas cu pas, prin intregul proces de setare a unei afaceri pe Internet. .

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?