Beneficiile Rhodiola Rosea: reducerea stresului, combaterea depresiei, arderea grăsimilor

Rhodiola rosea (R. rosea), cunoscută și sub denumirea de „rădăcină de aur”, este o plantă cu o capacitate uriașă de ardere a grăsimilor, de creștere a energiei și de îmbunătățire funcțiilor creierului. Rhodiola face parte dintr-un grup de plante care vă pot ajuta corpul să se adapteze la stresul fizic, chimic și de mediu. Este una dintre cele mai eficiente din această familie, datorită conținutului său de compuși activi, care ajută la echilibrarea hormonului stresului, cortizolul.

Rhodiola s-a dovedit a avea cel puțin patru beneficii majore pentru sănătate.
Utilizările cele mai importante ale rhodiola rosea includ:

1. Scăderea cortizolului
2. Combaterea depresiei și îmbunătățirea funcțiilor creierului
3. Susținerea pierderii în greutate
4. Creșterea energiei și a performanței atletice

1. Scăderea cortizolului

Unul dintre motivele pentru care oamenii se îndreaptă către plante medicinale precum rhodiola este pentru echilibrarea nivelului de cortizol. Păstrând nivelul de cortizol echilibrat, vă puteți îmbunătăți sănătatea în mai multe moduri, mai ales când vine vorba de a vă simți mai tineri și mai energizați.

Nivelurile ridicate de cortizol pe o perioadă îndelungată de timp pot contribui la accelerarea semnelor îmbătrânirii, la stres, la creșterea în greutate și la epuizare. De aceea suplimentele anti-îmbătrânire bazate pe rhodiola sunt atât de utile.

2. Combaterea depresiei și îmbunătățirea funcțiilor creierului

Un alt beneficiu uimitor al consumului de rhodiola este îmbunătățirea funcțiilor cognitive și tratatea în mod natural a depresiei. Rhodiola poate ajuta la creșterea sensibilității neuronilor, inclusiv a serotoninei și dopaminei. Acești neurotransmițători sunt cunoscuți pentru stimularea concentrării și a memoriei și pentru îmbunătățirea generală a stării de spirit.

Mulți medici prescriu rhodiola ca alternativă naturală la medicamentele antidepresive. Rhodiola și-a demonstrat eficacitatea în asemenea cazuri, într-un studiu clinic cu 150 de persoane care sufereau de depresie. Participanților li s-a administrat Rhodiola rosea timp de o lună. La sfârșitul studiului, două treimi din grup prezentau o remisie completă a simptomelor depresiei.

3. Susținerea pierderii în greutate

Unul dintre beneficiile incredibile ale rhodiola este acela că ajută corpul să ardă mai eficient grăsimile. Este bine cunoscut faptul că exercițiile fizice, în special cele regulate, pot accelera arderea grăsimilor, dar dacă doriți un ajutor suplimentar, atunci luați în consideare consumul de rhodiola.

Ce permite rhodiola să ajute la pierderea grăsimii din zona abdomenului? Studiile efectuate pe animale au arătat că Rhodiola rosea poate reduce țesutul adipos visceral și poate ajuta la prevenirea obezității.

4. Creșterea energiei și a performanței atletice

Cercetările indică faptul că dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a stimula energia și de a crește performanțele atletice, rhodiola poate fi soluția pentru dvs. Astăzi, una dintre cele mai populare utilizări ale rhodiola este pentru creșterea energiei și rezistenței.

Rhodiola poate ajuta la creșterea rezistenței prin creșterea numărului de globule roșii și prin reducerea daunelor oxidative. Celulele roșii din sânge transportă oxigen la mușchi, iar un număr mai mare de celule poate îmbunătăți dramatic performanțele unui atlet și poate ajuta la întârzierea oboselii.

Conform unui studiu publicat în Jurnalul Internațional de Sport Nutriție și Metabolism din 2004, rhodiola prezintă beneficii antiinflamatorii care ajută la recuperarea rapidă a mușchilor și la îmbunătățirea rezistenței.

Rodiolin Calivita (cu extract natural de Rhodiola Rosea) este un supliment natural extrem de eficient in combaterea stresului, oboselii si prevenirea depresiilor.

Rhodiolin Calivita se recomanda persoanelor :

- Care nu reusesc sa se concentreze, sa memoreze, sau sa faca fata solicitarilor de la scoala / serviciu / sau problemelor familiale.
- Care isi pierd increderea in fortele proprii.
- Care doresc sa isi creasca energia organismului
- Care nu doresc sa se mai consume fizic din cauza solicitarilor cotidiene.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?