Copilul meu merge la o şcoală particulară

Poate ca si copilul tau urmeaza si el cursurile unei asemenea scoli particulare, ceea ce este foarte bine, insa ceea ce vreau sa fac in cele ce urmeaza este sa le transmit un mesaj acelora dintre voi care, mamici fiind, inca nu si-au dat copilul la o asemenea institutie de invatamant.

Acuma, sigur, nu o sa ma apuc sa pretind ca numai aceste tipuri de stabilimente ar putea ca sa se afle in situatia aceea minunata in care copiii care le trec pragul acolo urmeaza sa fie automat medaliati cu aur pe la una sau alta dintre olimpiadele de fizica cuantica sau matematici superioare. :)

Dar nu vrem asta cu totii ?

Poate ca da, poate ca nu... Daca insa ar fi ca sa lasam la o parte glumele inerente pe care le face oricine cand vine vorba de asa ceva , cred ca ar fi cazul ca sa recunoastem fiecare dintre noi ca nu exista absolut nimic pe lumea aceasta a noastra ca sa nu fim in stare sa facem pentru copiii nostri, fiecare dintre noi, mamele si tatii lor.

Si in aceste conditii deci cred ca este destul de firesc ca sa ne gandim sau macar sa aducem in discutie macar asa, pe la cate o sueta, faptul ca ne dorim cu totii ca, daca e posibil, copiii nostri sa aiba parte de cea mai buna pregatire si educatie care ar putea ca sa existe pe lumea aceasta a noastra.

Insa, daca la partea cu educatia mai intai si mai intai totul cam depinde de ceea ce prin popor se mai cheama si cei 7 ani de acasa, adica felul in care suntem in stare – daca suntem , dar asta e o cu totul si cu totul alta discutie – sa le dam de inteles copiilor nostri ca in societate exista anumite reguli care trebuie repectate in fiecare dintre situatiile pe care destinul ni le poate scoate in cale, cand vine vorba despre pregatirea necesara pentru a cunoaste o meserie la un nivel care sa le permita sa reuseasca in viata lucrurile stau cu totul si cu totul altfel, nu-i asa?

Normal ca lucrurile stau exact in acest fel si tocmai de aceea, daca e sa stam stramb si sa judecam drept, avem nevoie cu totii de o scoala particulara de elita in care copiii nostri sa aiba parte de tot ceea ce ne dorim noi pentru ei. Iar acum cu acest link pe care tocmai vi l-am lasat lucrurile sunt extrem de simple.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?