Cine e Samantha Juvet din „Nea Mărin miliardar”

Daca va amintiti actiunea comediei "Nea Marin miliardar", aceasta se invarte in jurul Samanthei, fiica miliardarului Marlon Juvet, care este rapita de o banda de gangsteri ce pretind un milion de dolari rascumparare. Desi episodic, rolul Samanthei pune in scena intriga dupa care se va desfasura o intreaga actiune plina de gaguri si burlesc, oferind posibilitatea de etalare a imensului talent actoricesc al unei pleiade de actori dintr-o generatie disparuta azi si care nu pare a putea fi inlocuita prea curand la acelasi nivel artistic.

In toata aceasta distributie sclipitoare a trecut aproape neobservata exact interpreta rolului amintit, de care putini isi mai amintesc astazi: Brânduşa Marioţeanu. Daca numele vă sună cunoscut, nu v-ati inselat: este vorba despre unica fiica a Matildei Caragiu-Marioteanu, sora marelui actor Toma Caragiu.

Conform propriilor sale confesiuni facute unor publicatii din tara, Brandusa a fost rapid fascinata de cariera unchiului Toma, drept care s-a inscris la IATC, si a fost distribuita in cateva din filmele prestigioase ale vremii. Pe langa "Nea Marin miliardar" (1979, regia Sergiu Nicolaescu), a mai jucat in "Filip cel Bun" (1975, regia Dan Pita) si in "Ratacire" (1978, regia Alexandru Tatos). Cariera sa actoriceasca se va sfarsi insa aici. Pe la 22 de ani emigreaza la Paris si incearca sa isi implineasca adevaratul sau vis, acela de a lucra in lumea modei. Apoi, dupa aproape doi ani, ajunsa in Canada, se lanseaza rapid ca fashion editor la "L'Express de Toronto".

Drumul astfel deschis o conduce la o firma de talia Hugo Boss, unde este propulsata in pozitia de Global Marketing Vicepresident, job cu care ajunge la New York. In aceasta calitate, se imprieteneste cu presedintele "The New Yorker", o revista de renume pentru care i se vor solicita nu mai putin de trei editii de moda. De aici a mai fost un singur pas pana la marele succes de care s-a bucurat odata cu explozia Internetului: Fashion Wire Daily - practic o agentie de stiri despre moda. Astfel a aparut conceptul de fashion news, ceva revolutionar cu care a cucerit high-life-ul american.

In prezent, Brandusa Niro (dupa numele sotului), este in topul Fashion's 50 most powerful in calitate de redactor-sef la "The Daily", revista de moda despre care "Daily News" scrie ca ar fi "the breathless, tongue-in-chic love child of Vogue and a teen magazine. There isn’t a self-respecting fashionista who doesn’t pore over it — and Romanian-born former model Niro is the creative czarina behind it all."

Nimeni nu mai stie insa ca ţarina modei din New York este aromâncă...
 

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?