Ferestre pentru mansarda ta

Cum cea mai mare si mai frumoasa parte a vietii ne-o petrecem in intimitatea propriei noastre case, e clar ca nu putem lasa la voia intamplarii nici cel mai mic amanunt legat de ea.

Pentru a ne bucura de tot confortul, fiecare coltisor al fiecarei camere trebuie pus la punct in cele mai mici detalii. Iar daca avem si o mansarda, atunci cea mai mare atentie trebuie sa o acordam ferestrei de acolo.

Ei da, ferestra aceea care ne ofera cea mai splendida priveliste a orasului vazut de sus, si in acelasi timp ne asigura confortul termic si izolarea fonica necesare, ca sa nu mai vorbim de siguranta.

Dar cum putem sa ne hotaram asupra modelului de fereastra pentru mansarda noastra, cand suntem bombardati cu atatea oferte la TV si online?

Aici vin eu si va sfatuiesc ca atunci cand doriti sa fiti siguri ca ati facut cea mai buna alegere in ceea ce priveste tamplaria termoizolanta sa luati in considerare cateva lucruri din literatura de specialitate.

Evident, asteptarile noastre de la ferestrele de mansarda sunt ca acestea sa fie etanse pentru a nu patrunde umezeala, sa permita o aerisire rapida printr-un sistem simplu de deschidere, si sa fie foarte rezistente la incercarile de patrundere prin efractie.

Ne mai dorim si ca acestea sa fie durabile si mai ales sa poata fi usor de intretinut si de curatat, pentru ca o fereastra de mansarda este o investitie considerabila, pentru toata viata.

De aceea, chiar daca tamplaria PVC arata de obicei cam la fel pe exterior, preturile difera de la un producator la altul sau de la distribuitor la distribuitor, in cazul celor de import.

Pe piata isi fac intrarea in permanenta din ce in ce mai multe firme noi, care se folosesc de avantajul pretului scazut. Numai ca, atunci cand preturile sunt tinute jos, si calitatea ramane cam tot la acelasi nivel. 😉

In acest fel o gramada de clienti fara cunostinte minime in ceea ce priveste calitatile pe care trebuie sa le aiba o fereastra de mansarda se lasa sedusi de pretul mic al unei astfel de firme.

Insa nu trece mult timp si fiecare dintre cei care au cumparat aceste lucruri ieftine isi dau seama de „afacerea” pe care au facut-o.

Pentru a nu ajunge si tu in aceeasi situatie, primul lucru pe care iti recomand sa il eviti este calculul tamplariei PVC facut la metrul patrat. Desigur, e o metoda simpla, pe care oricine o intelege si care iti permite sa faci calculul rapid pentru tot ceea ce iti doresti, in functie de bugetul pe care il ai la dispozitie.

Doar ca trebuie sa fii constient ca aici nu e vorba de gresie sau de parchet, ci de ceva mult mai sofisticat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?