Perle de sănătate

Cred ca multe dintre voi, cele care imi cititi atat de des acest blog al meu, ati remarcat ca este de ceva vreme o adevarata moda ca sa avem in jurul nostru numai si numai perle.

Si cum limba noastra cea romaneasca nu a dus - si de altfel nici nu cred ca va duce vreodata – lipsa de figuri de stil dintre cele mai bogate, stim cu totii ca dincolo de un cuvant cum este si „perla” ar putea sa se ascunda o gramada de intelesuri si subintelesuri.

Majoritatea dintre aceste intelesuri si subintelesuri ne apar in fata ochilor atunci cand incepe sa derulam news feed-ul de la Facebook in fiecare an in timpul perioadei de corectare a lucrarilor de la bac, atunci cand incepem sa ne amuzam cu totii de ce minunatii au mai putut sa scrie loazele care isi doresc cu tot dinadinsul sa aiba si ei un carton cu numele lor in mana. Bine, si mai amuzante sunt apoi perlele din perioada anului in care se corecteaza lucrarile pe care si le sustin profesorii suplinitori pentru a mai fi admis inca un an in scoala.

Dar nu astea ne intereseaza pe noi acum si aici.

Si asta din simplul motiv ca noi aici ne strangem la un loc in clubul select al unor cititoare – si scriitoare :) - de blog inteligent si suntem interesate de alte lucruri, care sunt specifice numai si numai persoanelor de sex feminin.

Acuma, nu se poate sa fie mai putin adevarat ca acele dintre cititoarele acestui blog care mai sunt pe deasupra si mamele unor copii care urmeaza sa isi dea cat de curand examenul de bacalaureat ar putea sa vina si sa obiecteze – nu fara dreptate, de altfel – ca si ceea ce am insirat pe undeva prin cele de mai sus se poate constitui intr-un subiect la fel de interesant ca si restul celor care s-au discutat si se vor mai discuta vreodata pe acest blog al meu.

Eu insa o tin tot pe a mea , asa ca revin si va spun ca din punctul de vedere strict al unei femei , tot ceea ce conteaza atunci cand vine vorba de sensurile stricte al unui cuvant magic asa cum este si „perle” are legatura mai intai si mai intai cu bijuteriile noastre dragi, cele de toate zilele .

Adica mai poate fi vorba si despre altceva ?

Pai sa vedem... Ar putea sa fie ceva pentru noi atat de plin de interes , incat sa depaseasca pana si interesul pe care ni-l trezeste la orice ora din zi si din noapte cel pe care ni-l aduce o perla incastrata intr-o bijuterie facuta din cel mai pretios dintre metalele posibile?

Eu cred ca da , daca e numai sa stam putin si sa ne gandim la faptul ca exista ceva pe lumea aceasta a noastra care e mai pretios decat orice altceva. In caz ca ati uitat, acest lucru se numeste... sanatate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?