Câini și pisici

Si papagali si pestisori si broaste testoase si multe alte asemenea oratanii... :)

Ce au toate acestea in comun? Pai cum ce? Este vorba bineinteles despre dragostea noastra – sau , ma rog , doar a unora dintre noi – pentru toate acestea sau cel putin pentru una dintre ele. 

Statisticile ne arata ca viata fiecaruia dintre cei care alege sa aiba un animal de companie este in general mai buna din foarte multe puncte de vedere fata de cea a celor care nu se afla in aceeasi situatie. 

Si pe undeva ne putem da si singuri seama ca asa stau lucrurile si fara sa apelam la statisticile facute de institute de amatori sau mai mult sau mai putin profesionisti. Indiferent daca suntem sau nu iubitori de animale putem observa si cu ochiul liber ca cine se inconjoara de dragostea cel putin a unui animal din categorille de mai sus duce o altfel de viata fata de ceilalti semeni ai sai. 

Desigur , desi per ansambu aceasta viata a sa este mai buna de a celorlalti care nu au aceeasi empatie animalica , :) totusi nu ar trebui sa ne facem iluzii si sa nu ne dam seama ca si acest hobby presupune unele sacrificii si nu putine. 

De fapt , daca stam bine sa ne gandim, cam aceste sacrificii inerente cresterii unui animal de companie sunt cele care vor reusi sa ii indeparteze de cele mai multe ori pe cei care si-ar dori si ei sa intre in aceasta categorie a iubitorilor de animale de ceea ce ar putea fi si un hobby al lor. Iar cei care chiar au langa ei un caine sau o pisica sau un papagal sau un acvariu plin de pesti sau un terariu cu o broasca testoasa :) stiu extrem de bine la ce vreau sa ma refer si eu aici. 

Este vorba in primul rand de amenajarea unui colt din casa special pentru nevoile unui asemenea animal, care nevoi nu sunt absolut deloc putine. Apoi mai intervine curatenia care trebuie intretinuta in cazul in care mai ai si un asemenea membru de familie. Si astfel ajungem in cele din urma la cel mai important si mai sensibil subiect in ceea ce priveste detinerea unui animal de companie: este vorba despre bani, nu-i asa? :)

Evident ca asa e, iar buzunarul unui asemenea stapan se simte cel mai mult atacat atunci cand vine vorba despre mancarea pe care trebuie sa i-o serveasca de mai multe ori pe zi prietenului sau necuvantator. 

Pentru cei care insa isi doresc in permanenta sa aiba in preajma lor un asemenea suflet nobil, achizitia mancarii nu este si nu va fi niciodata o problema. Pentru ca ei stiu de unde si cum sa faca rost de tot ceea ce este mai bun pentru animalul lor, la cel mai bun pret.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?