Dent Fix Pro – tot ce trebuie să ştiţi despre aparatele dentare

Notiunea de aparat dentar sperie pe toata lumea si cea mai mare problema este atunci cand sugestia de a purta aparat dentar vine din domeniul stomatologie copii. La clinica Ivory specialistii se ocupa atat de pedodontie cat si de ortodontie si sunt utilizate cele mai moderne tehnici si cele mai noi tipuri de aparate dentare astfel incat nimeni sa nu simta niciun disconfort vis a vis de ele. Sunt multe persoane care se sperie de ideea de aparat dentar pentru ca preturile au tendinta de a fi foarte mari.



Specialistii din clinica stomatologica Ivory s-au gandit la toate aceste aspecte, si pentru ca clinica nu este specializata si in domeniul finantelor nu poate acorda credite din fondurile proprii insa pentru a intampina nevoile fiecarui pacient cabinetul colaboreaza cu institutii care pot acorda imprumuturi astfel incat fiecare pacient sa isi poata mentine sanatatea cavitatii bucale.

In continuare, specialistii de la Ivory ne ofera mai multe raspunsuri la cele mai comune intrebari puse de pacientii care urmeaza sa poarte aparat dentar.

Cat timp va trebui sa port aparatul dentar?

Timpul necesar pentru aparate dentare variaza de la o persoana la alta, in functie de gravitatea problemei; cantitatea de spatiu disponibil; distanta pe care trebuie sa se deplaseze dintii; sanatatea dintilor, a gingiilor si a osului suport; dar si modul in care pacientul urmeaza instructiunile. In medie, totusi, odata ce aparatele sunt montate, acestea raman in mod obisnuit timp de unu pana la trei ani. Dupa indepartarea aparatelor, majoritatea pacientilor vor trebui sa poarte tot timpul pentru primele sase luni, apoi numai in timpul somnului pentru multi ani, gutiere speciale.

Cat de des va trebui sa vad medicul ortodont in timpul tratamentului?

Ortodontul dvs. va dori sa va vada aproximativ in fiecare luna, pentru a va asigura ca aparate dentare exercita o presiune constanta asupra dintilor. Pentru a crea mai multa tensiune si presiune asupra dintilor, ortodontul va face ajustari in firele, arcurile sau benzile de cauciuc ale armaturilor. In unele cazuri, aparatele dentare nu sunt suficiente pentru a indrepta dintii sau a schimba modul de inchidere a gurii. In aceste situatii, poate fi necesar ca un aparat extern, care sa fie purtat acasa seara sau pe timp de noapte.



Aparatele dentare sunt dureroase?

Unele dintre ajustarile pe care ortodontul dvs. le face aparatelor pot genera disconfort. Atunci cand este necesar, medicamentele de reducere a durerii, pot ajuta la ameliorarea acesteia. Daca va simtiti foarte rau dupa ajustarea aparatului, discutati cu ortodontul dvs. despre asta pentru ca ar putea sa faca ajustarile un pic diferit.


Varsta afecteaza succesul aparatelor dentare?

Procesul mecanic utilizat pentru a misca dintii cu aparate dentare este acelasi la orice varsta. Astfel, beneficiile tratamentelor ortodontice sunt disponibile atat copiilor cat si adultilor care doresc sa-si imbunatateasca aspectul si muscatura. Diferentele principale dintre tratamentele la adulti si copii sunt ca unele corectii la adulti pot necesita mai mult decat aparate dentare si tratamentele pot dura mai mult, deoarece oasele adulte nu mai cresc.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?