Ajutoare europene pentru leşinaţi

Românica noastra cea eterna si fascinanta a ajuns sa ingrozeasca si Europa. Iar asta nu se intampla de cand am preluat presedintia rotativa, ci de multi ani.

Campania electorala din 2014 le-a adus iesenilor, pe langa rahatul inclus, si niste bonuri de făină, mălai, ulei, zahăr si conserve cu nu se stie ce, toate scoase din rezervele comunitare pentru combaterea saraciei.

Nimeni nu se mai astepta sa primeasca asa ceva, avand in vedere ca restul tarii a votat altfel decat Moldova, insa minunea s-a produs: dupa alegeri, in dulcele targ s-a raspandit rapid vestea că începe distribuirea pomenilor.

Drept pentru care razesii au luat cu asalt la propriu centrele de distribuire. Numai ca, o data ajunsi acolo, au fost pusi pe niste liste de asteptare, care i-au facut sa isi piarda rabdarea.

Urmarea a fost previzibila: garduri de protectie rupte, ghionturi, batai, oameni lesinati. Nici cei care au apucat sa puna mana pe ajutoare nu au scapat de probleme. Pachetele aveau vreo 30 de kile, asa că cei care nu au venit cu geamantane si cărucioare sau n-au avut bani de taxi s-au deselat.

Deci tot Europa ne-a dat, fratilor! Noi ce-i dam ei acum?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?