Despre fericire

Ei da, eterna problema a fericirii, pe care o tot dezbatem intre noi sau cu noi insine inca din clipa in care devenim destul de constienti de lumea in care ne-am nascut.

Despre fericire se scriu carti, se fac filme si se aminteste pana si in constitutii. Ma rog, in una singura, cea a americanilor, sau cel putin atata stiu eu. A fost si filmul acela cu Will Smith. „The Pursuit of Happiness” – tradus la noi cu titlul tampit de „In cautarea fericirii” – care facea referire exact la cautarea fericirii strecurata de Thomas Jefferson in legea fundamentala a SUA.

Si daca tot am ajuns la capitolul artistic, poate ca nu ar fi deloc lipsit de interes sa il amintim si pe un ilustru anonim, pe numele sau Kid Cudi care vad ca face furori pe net cu o piesa care are exact acelasi titlu:


Bun, de filosofi de astia care se pricep de minune ca sa faca bani de pe urma cautarilor noastre intr-ale fericirii cu siguranta ca suntem satui cu totii, dar pana la urma ce este fericirea asta si cand o sa dea ea o mica raita si pe la noi pe acasa?

Mda, buna intrebare si foarte greu raspunsul... Dar si mai greu se dovedeste a fi totul (si) din punctul asta de vederedaca esti femeie.

Tu, femeie, ai gasit vreodata fericirea adevarata? Si daca da, unde, ca sa stim sa cautam si noi acolo unde nu ne-a trecut prin cap sa ne uitam?!

Dar nu, nu trebuie sa imi raspundeti, intrebarea era evident retorica...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Te crezi mai destept?